×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1402/03/20 - 11:25
  • بازدید : 137
  • تعداد بازدید : 131
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

مصاحبه اختصاصی با رئیس مرکز تحقیقات پروتئومیکس

مصاحبه اختصاصی با رئیس مرکز تحقیقات پروتئومیکس

مصاحبه اختصاصی روابط عمومی با رئیس مرکز تحقیقات پروتئومیکس، آقای دکتر مصطفی رضایی طاویرانی در تاریخ 1402/3/17

مصاحبه اختصاصی روابط عمومی با رئیس مرکز تحقیقات پروتئومیکس، آقای دکتر مصطفی رضایی طاویرانی در تاریخ 1402/3/17

با سلام لطفا خلاصه ای از عملکرد خود را طی مدت حضور در مرکز ارائه نمایید.

باتشکر از سر کار عالی، با توجه به اینکه مهمترین رسالت مرکز تحقیقات پروتئومیکس قدم نهادن در مسیر ارتقاء و بهبود سلامت جامعه با بکارگیری دانش و فناوری نو در حوزه ی پروتئومیکی می باشد، یکی از عمده فعالیت های اینجانب در مرکز حرکت در راستای کمک به بیمارانی است که دچار سوختگی، سرطان پوست و یا تروما می باشند. در این خصوص برنامه ریزی گردید به منظور تولید و درمان پوست آسیب دیده، زخم پوشی تهیه شود که واجد شرایط ذیل باشد:

  1. -     برای بیمار آسیب زا نباشد و یا به عبارتی عوارض جانبی حداقلی داشته باشد.
  2. -     بطور کارآمد پوست آسیب دیده را درمان نماید.
  3. -     هزینه حداقلی به سیستم درمانی و بیمار تحمیل نماید.

با در نظر گرفتن موارد فوق اولین قدم تشکیل یک تیم تحقیقاتی متشکل از نخبگان بالینی و متخصصان زبردست علوم پایه می باشد که این مسئله با دعوت از صاحب نظران علاقمند و توانمند حل گردید و یک تیم ورزیده شکل گرفت که در گذر زمان بروز شد و همکاران جدیدی را در جمع خود پذیرفت. فعالیت های متنوعی در این خصوص انجام شده است که می توان به برخی از مهمترین فعالیت های انجام شده به شرح ذیل اشاره نمود:

  1. -     تهیه پلیمری که تن سازگار است و به راحتی در داخل کشور ساخته می شود و همچنین قابلیت جذب سلولهای بنیادی موجود در بافت آسیب دیده بیمار و تمایز آنها به سلول های پوستی را دارد. همچنین انجام آزمایشهای متنوعی که نشان می دهد آسیب رسانی این پلیمر به بدن حداقل و تن سازگار است.
  2. -     دستیابی به پروتکلی برای استفاده بهینه از این پلیمر در درمان پوست آسیب دیده در سطح حیوانی
  3. -     انجام کارآزمایی بالینی با رعایت اصول و مقررات اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی، فعالیت های انجام شده نشان دهنده پیوند موفقیت آمیر این پلیمر در راستای ترمیم پوست آسیب دیده بیماران است. این عمل توانسته است رضایت درمانگران و بیماران را فراهم نماید.
  4. -     ایجاد منابع تولید مواد اولیه در داخل کشور بدون ایجاد وابستگی به واردات این قبیل مواد که خود می تواند علاوه بر تامین مواد اولیه لازم، امکان استفاده از این منابع در سایر زمینه ها را نیز فراهم نماید.
  5. -     تمهیدات لازم برای تجاری سازی و بهره مندی از محصول ایجاد شده در راستای تولید ثروت برای دست اندکاران تولید و بکارگیری این محصول در بیمارستان ها و کلینیک های تخصصی مرتبط.
  6. -      پیش بینی امکان صادرات به منظور دستیابی به اهداف تجاری و نیز کسب اعتبار بین المللی برای محققین و مرکز
  7. -     تربیت جوانان و پژوهشگران علاقمند که در این زمینه همکاری نمودند و اکنون به واسطه کسب مهارتهای برجسته در جایگاه های مناسبی به خدمت اشتغال دارند.

با توجه به فعالیت خود پیشنهادات موثر برای ارتقاء امور مرکز را ارائه نمایید.

به نظر اینجانب بهترین روشی که مرکز می تواند ارتقاء یابد عبارت است از بهم مرتبط شدن تخصصی فعالیت پژوهشگران مرکز در راستای حل مسائل مشترک و بهره گیری از خدمات فنی و علمی و آزمایشگاهی سایر مراکز ملی. زیرا یک مرکز با امکانات محدود نمی تواند به صورت جزیره ای فعالیت های بزرگ را ساماندهی نماید. گذشته عملکرد مرکز این نکته را به خوبی نشان می دهد. نکته دوم، رعایت اخلاق در پژوهش های زیستی و پزشکی می باشد که راهگشای تفاهمات و همدلی برای پیشبرد اهداف مشترک است. نکته سوم، در اختیار قراردادن خدمات مرکز به سایر پژوهشگران و نیز استفاده از خدمات دیگران با رعایت حقوق مادی و معنوی تحقیقات انجام شده می باشد.

چشم انداز چند سال آینده فعالیت های مرکز را چگونه می بینید.

بطور طبیعی به پیشرفت های خود در آینده خوش بین هستیم در غیر این صورت فعالیت های ما متوقف شده یا کاهش می یابد بر همین اساس به نظر اینجانب با لحاظ نیروی انسانی متخصص و متعهد، مرکز در آینده علی رغم کلیه نوسانات جاری، روندی رو به رشد خواهد داشت و دستاورد های مهمی را در حوزه علوم پزشکی و سلامت جامعه ارئه خواهد داد.

موثر ترین طرح تحقیقاتی که تاکنون در مرکز اجرا نموده اید بطور اختصار معرفی نمایید.

بطور ناخودآگاه در سوال اول به این پرسش شما پاسخ داده شد، گرچه ذیل این پروژه ی بزرگ پروژه های ارزشمند دیگری اجرا شده است که بیان جزئیات آنها نیاز به زمان و فرصت مناسب دیگری دارد اما می توان به رئوس پروژه ها اشاره کرد که هر کدام می توانند راهگشای مسیری متفاوت در حوزه عمومی سلامت، سرطان، سیستم عصبی ، پوست ، گوارش و نیز طب سنتی باشند.

آن چیزی که اهمیت این پروژه ها را برجسته می نماید، گذشت زمان و تقارب آرای بخش بالینی و علوم پایه است امید است در آینده نزدیک شاهد جاری شدن یافته های این طرح ها در حوزه بالین باشیم که نتایج حاصل با تحولاتی مثبت در ارتقاء سلامت جامعه توام باشد.

  • گروه خبری : گروه های مطالب,اخبار عمومی,خبر فرهنگي,آرشيو
  • کد خبر : 127617
کلید واژه

نظرات

0 تعداد نظرات

نظر

تنظیمات قالب